CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, April 10, 2009

berang,memberang,keberangan,terberang,...

hidup ni bkan slalunya indah sprti y disangka......
hidup kita di atas bumi ALLAH ni ibarat roda...
terkadang kta diatas,terkadang kita dibawah...

n remmber dis, not evrything dat we want,we'll get...
to get sumting,we have to scrifice da other things...
n sumtime,you hve to lower your ego n your pride...

plus,take responsiblity to da others...
don't only thinks of urself...
try 2 thinks about da others too...
try 2 understands them first,before u judge them...
don't always 'serkap jarang'...

mnyampah taw x????
sesuka hti je nak ckap cam2,camni...
ikut 'dan' je nak tuduh org tu itu...org tu ini...
trkadang rsa cam nak lmpang kuat2 je mlut tu...
it's really pissed off...

x sume ilmu tu kta taw..
brlajr dri org lain...
jgn just taw nak repeat je ap y org da ckap...
it's so boring + rude...
klu just bg auta je,w/out fakta,baik smpan dlm poket suar je sume tu...
x pyah kot nak ckap gak mnde y org da dengar within dat cnversation
sampai trpukang org y x taw pe2 tu...
seolah2 dia bru je lhir ke dunia ni tnpa sevirus pun ilmu pngtahuan...
ap kes??????????
kta ni,sama2 brlajr..klu x taw,wat r cara x taw...
x da sape nak pndang rndah pun...

lgpun,org y merendah dri tu sgt disegani...
so,from dis moment,let's renew ourself...
like da baby who just delivered 2 this world...

3 comments:

FaRaH AiN said...

pergh! marah nmpak!

nadia kivie said...

ya..setuju 100persent!

mr nightmare said...

eh...
ad y trasa ke???
mmang tgah mrah pun msa tlis tu...